HC Odense er fortsat i 1. division

Med en overbevisende sejr på 21-28 over Rækker Mølle spiller HC Odense også i den næstbedste række i sæsonen 2019-2020.

Med sejr i den første kvalifikationskamp over Rækker Mølle skulle HC Odense kun bruge 1 point for at sikre overlevelse i 1. division. 
Taktikken op til returkampen var simpel – hurtige kontraløb og et koncentreret 6-0 forsvar skulle sikre sejren i Rækker Mølle. En taktik som igennem hele 1. halvleg blev fulgt til punkt og prikke, og var medvirkende til at HC Odense kunne gå til pause foran 11-14 – en føring der kunne have været større, hvis ikke store chancer var blevet forspildt.

Efter pausen blev angrebsspillet mere effektivt, og chancerne omsat til mål. Samtidig lukkede Loke Brasen fuldstændig af i HCO-målet, og efter 40 minutters spil var forspringet således udbygget til 20-11. Herefter var kampen reelt afgjort, og der gik lidt luft af HCO-ballonen. Forspringet blev holdt til slutfløjtet, hvorefter den helt store jubel kunne bryde løs blandt spillere, ledere og ikke mindst de mange HCO-støtter, som havde taget turen til det vestjyske. 

Det var naturligvis en stolt og glad HCO-træner, Martin Hjortshøj, som efter kampen havde følgende kommentar – “Jeg har netop rost spillerne for at have ydet en enorm træningsindsats de sidste par måneder. Vi omkring holdet har nok været nogle af de få i klubben, der reelt troede på, at vi kunne nå at redde os. Nu kan der komme lidt ro på, og så kan vi begynde at forberede os til næste sæson.”

HC Odense sejrer over oprykningsfavoritterne

Ikke mange havde spået hjemmeholdet de store chancer imod rækkens nr. 1, men alligevel lykkedes det HC Odense at hive en sensationel sejr over oprykningsfavoritterne fra Fredericia Håndbold på 29-24.

Fredericia startede kampen bedst, men stille og roligt kom hjemmeholdet bedre med og tog teten i opgøret. En veloplagt Loke Brasen i det orange mål og hurtige kontrascoringer var medvirkende til en lidt overraskende pauseføring på 16-11.

Efter pausen fortsatte hjemmeholdet med at klø på anført af 2 veloplagte skarpskytter i Andreas Madsen og Christoffer Werenberg. En overgang var føringen oppe på 10 mål. Herefter forsøgte Fredericia både 7 mod 6 angrebsspil og offensive forsvarsformationer, hvilket medførte at Fredericia fik hentet nogle mål, men helt tæt blev det dog ikke. Og til sidst kunne drengene bryde ud i sejrsjubel – stor aften for HC Odense, som leverede en sand mandfolkepræstation.

Cheftræner for HC Odense, Martin Hjortshøj, udtalte efter kampen “Det var en fantastisk kamp. Jeg synes, at den bærer præg af, at vi viser disciplin, sikkerhed i angrebet og akkuratesse. Vi havde en formodning inden kampen om, at hvis vi bare kunne spille vores angreb ordenligt færdigt, så kunne vi godt matche dem 6-mod-6 i vores forsvar. Og så har vi flere, der spiller op til deres bedste, blandt andet Loke Brasen, der står forrygende i målet. Til sidst kommer de lidt tilbage, men ellers synes jeg, at vi har styr på dem i hele kampen”.

Kampen i tal
HC Odense-Fredericia HK 29-24 (16-11)

HC Odense: Christoffer Werenberg 8, Andreas Madsen 7, Morten Glasius 5, Mikkel Søby 4, Lasse Laursen 3, Lasse Rosendahl 1, Mathias Pilgaard 1. 

Fredericia HK: Kristian Larsen 9, Nikolaj Mehl 4, Jakob Mikkelsen 3, Jimmi Elmgaard 3, Rune Schrøder 2, Martin Bisgaard 1, Rune Andersen 1, Jakob Frederiksen 1.

HC Odense manglede skarpheden

Søndag aften var der lagt op til et vaskeægte fynsk lokalopgør mellem Otterup HK og HC Odense i Otteruphallen. 
Otterup havde op til kampen meldt ud, at der var gratis adgang til kampen, hvilket mange tilskuere benyttede sig af og skabte en flot kulisse. Over 700 tilskuere havde valgt at tilbringe søndag aften i Otteruphallen.

HC Odense lagde ud som lyn og tortden og bragte sig foran 3-0. Herefter svarede Otterup tilbage, men de 2 hold fulgtes pænt ad, dog med Otterup i teten, som kunne gå til pause foran 15-13.

Efter pausen udbyggede Otterup føringen, og HC Odense haltede efter både i forsvar og angreb. Efter et 45 minutter var føringen udbygget til 24-19, men HC Odense nægtede at give op. Flere gode redninger af Loke Brasen og tålmodigt 7 mod 6 spil fik HCO tilbage.

I slutfasen blev fejl og misbrugte chancer af HC Odense dog dyre og medførte, at det til sidst var Otterup HK, der løb med sejren i det fynske lokalbrag.

Kampen i tal
Otterup HK – HCO 29-27
Casper Juul Larsen 7, Jesper Chapion 5 Frederik Hildebrand Nielsen 3, Kristoffer Vestergaard 3, Mathias Hedegaard 3, Tim Niemeijer 3, Mats Gordon Krog 2, Anders Poulsen 2 og Thomas Poulsen 1

Mikkel Søby 5, Andreas Madsen 5, Niklas Andreasen 5, Christoffer Werenberg 4, Mark Aamann Madsen 2, Morten Glasius 2, Lasse Rosenfeldt Laursen 2, Mathias Pilgaard 1 Morten Kirkeby Nielsen 1

Fynsk rivalopgør søndag

Søndag den 10. marts er det tid til et vaskeægte fynsk lokalopgør. HC Odense støder sammen med Otterup HK på udebane.
Sidst de 2 hold mødtes i november, blev det til en 2-målssejr til Otterup efter en helt lige og særdeles intens kamp. Det var et hårdt nederlag for HC Odense, og drengene har længe tørstet efter at få revanche.

Gratis adgang 
Otterup HK giver gratis adgang til kampen, så har du orange blod i årene, så tag til Otterup og støt op om drengene.

Der fløjtes op kl. 20.00 i Otteruphallen.

HC Odense sikkert videre i pokalen

En flyvende start, hvor HC Odense holdt Køge fra scoring i 13.45 gjorde, at de orange tidligt fik kontrol på kampen, og tættere på end – 3 kom gæsterne ikke denne aften.

Der var dømt tredje akt i sæsonen mellem HC Odense og Køge denne tirsdag aften i Dalum. De hidtidige møder klubberne i mellem var blevet delt med en sejr til hver.

Det var et motiveret Odense-hold, som fra start ønskede at sætte sig på tingene, og ved stillingen 6-0 var der tale om en decideret drømmestart for værterne. Missionen om at komme godt fra land lykkedes til fulde.

Op mod pausen brugte HC Odense bænken, hvilket gjorde at gæsterne kun gik til pause bagud med 15-12. Det var egentlig et par mål i underkanten kampens forløb taget i betragtning. Tilskuerne jublede mest, da Mark og Malmberg kom på banen.

Efter pausen startede a-kæden atter på banen. Det gav luft på tavlen. Hurtigt kom gutterne på 6-7 måls forskel. 
Det gjorde, at U18-spilleren Mathias Rau modtog et øredøvende bifald, da han fik sine første minutter på a-holdet. 
Køge forsøgte sig med et comeback, men ved stillingen 26-23 brændte deres store spiller Mads Vejby Hansen et straffe kast. Det betød, at HC Odense kørte en solid sejr hjem med 30-25.

Nu håber herrerne på at trække et ligahold, og gerne GOG i næste runde.

Forhåbentlig har dagens sejr givet et boost på selvtillidstanken. 

Allerede søndag er det en uhyrevigtig kamp, når drengene skal i kamp imod lokalrivalerne fra Otterup. Der er kampstart kl. 20.00.

HC Odense forlænger med 3

HC Odense forlængede aftalen med cheftræner, Martin Hjortshøj, i januar, og nu er der også forlængelser af aftaler med 3 spillere. Niklas Andreasen, Mathias Pilgaard og Morten Glasius er nemlig alle at finde i den orange trøje i næste sæson. 

Der bliver arbejdet hårdt i kulissen for at forlænge aftalerne med flere af de nuværende spillere, og sportschef, Sune Gren, håber på at kunne præsentere flere spillere i løbet af et par uger.

Farvel til 2
Det bliver dog også et farvel til 2 spillere, da Andreas Banggaard og Magnus Nowak forlader klubben efter denne sæson. HC Odense takker Andreas og Magnus for det store stykke arbejde, som der er blevet lagt i klubben og ønsker god vind fremover. 

Sejr over Randers HH

Kravet for HC Odense var ganske klart inden kampen. Vind eller forsvind. Derfor kunne udenforstående måske tænke, at dagens kamp ville blive mere fight end velspillet, men så tog man fejl. HC Odense kom stærkt fra land, og leverede ganske godt spil i begge ender.

Der var langskytternes første halvleg 13 af de 18 mål kom fra bagspillerne, fordelt ligeligt mellem højre og venstreside. Med gode variationer til kort og lang hjørne. Trukne og ikke Trukne skud, tæppebombede HC Odense hul i Randers HH forsvaret, bedst illustreret ved Christoffer Werenberg som skød målmanden med ind i målet på et af hans riv. Ham og Andreas Madsen gjorde næsten som det passede dem.

Defensivt formåede HC Odense at lukke godt ned for Randers HH skytter, hvor kun Joachim Enggaard på fløjen og Jacob Aaquist ude bagfra voldte problemer. De nærskud, som kom igennem, lukkede Loke Brasen effektivt ned. 18-14 ved pausen til de orange.

Efter pausen begyndte HC Odense at spille sidelæns og gæsterne kom bedre med i kampen og reducerede til 21-19. Trænerteamet kaldte til timeout. 7 mod 6 blev hevet op fra den taktiske værktøjskasse. Det gav to mål og pludselig fandt 6 mod 6 spillet ro og sikkerhed igen på den baggrund.

I kampens sidste kvarter fandt skytterne deres luft og armstyrke igen. De skød sig endnu en gang forbi Randers HH, og det kunne ses på måltavlen, hvor værterne trak væk.

Randers HH forsøgte med 7-6 i slutningen af kampen, men tættere på end – 2 kom de ikke på hjemmeholdet.

I kampens sidste fem minutter gik gæsterne offensivt, men lige lidt hjalp det. HC Odense kørte sikkert kampen i land til en 33-26 sejr, og lever i første division.

HC Odense-Randers HH 33-27 (18-14)
HC Odense
: Andreas Madsen 9, Christoffer Werenberg 8, Mikkel Søby 8, Lasse Laursen 4, Niklas Andreasen 2, Andreas Herlufsen 2.

Randers HH: Jacob Aaquist 8, Joachim Enggaard 7, Toke Schrøder 4, Michael Kabel 3, Anders Risdal 2, Mikkel Riis 2, Nicklas Møller 1.

Vigtig hjemmekamp lørdag

Efter sidste uges unødvendige nederlag til HEI, skal HC Odense igen i ilden lørdag. Her kommer Randers HH på besøg i Odense Idrætshal. Randers HH er, ligesom HC Odense, placeret i bunden af rækken, og der er derfor livsvigtige point på spil. 

I det omvendte opgør lykkedes det HC Odense at hive et enkelt point hjem efter en kamp, hvor Randers i store dele af kampen havde store føringer og var i teten.

Lørdagens kamp spilles kl. 19.30 i Odense Idrætshal. Kom i hallen og hjælp drengene på vej mod en sejr.

Unødvendigt nederlag til HEI

Søndag aften var HC Odense på pointjagt i Jylland, hvor holdet mødte HEI, Skæring. Drengene kom godt fra start med en føring på 0-3 qua et bundsolidt forsvar og en velspillende Lasse Laursen på stregen. Som halvlegen skred frem, kom HEI bedre med – mest af alt på baggrund af misbrugte Odense-afslutninger. De to hold fulgtes herefter ad, og ved pausen var stillingen helt lige 10-10.

Efter pausen satte HEI sig på kampen, og HC Odense fortsatte med at misbruge et hav af store målchancer. HCO var flere gange tæt på at få kontakt med hjemmeholdet, men når så mange og så store chancer ikke eksekveres til mål, så bliver det svært at vinde håndboldkampe. 

Der er ikke tid til at dvæle ved det ærgerlige pointtab – næste vigtige kamp er allerede på lørdag, hvor HC Odense møder Randers HH i Odense Idrætshal. Der er kampstart kl. 19.30 – der er gratis adgang til kampen, og drengene har brug for al den opbakning, som de kan få.

Kampen i tal 
HEI -HC Odense 25-21 (10-10)

HEI: Jonathan Sørensen 5, Nicolai Nielsen 4, Frederik Krabbe 4, Rokur Akralid 3, Andreas Møller 3, Rasmus Just 2, Lasse Witt 1, Rasmus Barslund 1, Joachim Hansen 1, Jonas Christensen 1.

HC Odense: Lasse Laursen 5, Mikkel Søby 5, Morten Glasius 4, Andreas Madsen 4, Christoffer Werenberg 2, Mathias Pilgaard 1.