Ny cheftræner

HC Odenses nye cheftræner: “Arbejdshandskerne skal på”

Den seneste tid har der været en del forandringer og nye ting, truppen skulle vænne sig til. Den ene er tiltrædelsen af Thomas Pedersen, der nu er gået fra at være assistenttræner til cheftræner. Den nye cheftræner har allerede sit første mål på plads.

 

– Det er utroligt spændende at få den rolle. At det er på baggrund af en fyring af Martin, som jeg havde et godt samarbejde med, det er trist. Men jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at vi er i 1. division næste sæson, selvom det bliver svært. Det er mit klare mål.

 

Det var dog ikke lige et klokkeklart ja, der kom fra Thomas, da han blev spurgt, om han ville tage chef-jobbet på holdet.

 

– Jeg gik i tænkeboks. Jeg ville det rigtig gerne, men mit privatliv ift. mit fuldtidsarbejde ved siden af skal hænge sammen, før jeg føler, jeg kan give mig 100 % begge steder. Det var rigtig vigtigt for mig, at det går op i kabalen. Hvis jeg skal være cheftræner for et HC Odense-hold i 1. division, så skal de også kunne mærke, jeg er der 100 %.

 

– Da beslutningen blev taget, er det klart, det har givet en masse ro og en dejlig fornemmelse, fordi jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Det har næsten været en opstart igen, fordi corona har lukket det lidt ned igen, så nu glæder vi os rigtig meget alle sammen til at komme til at spille lidt.

 

Thomas Pedersen kender holdet rigtig godt qua hans tidligere rolle som assistenttræner. Faktisk har han været en del af HC Odense, siden projektet tog sin allerførste begyndelse. Holdets styrker står helt klart for ham.

 

– Holdet fungerer rigtig godt sammen på og udenfor banen. Det er i sig selv en styrke. De virker som et rigtig godt homogent hold. De er vigtigt for mig, og var det også dengang jeg var spiller. Det betyder også, at man vil give det ekstra for den der står ved siden af inde på banen. Der er en rigtig høj træningsmoral. Det er også vigtigt for at kunne udvikle sig og blive bedre. Gåpåmodet, træningsmoralen, og det sociale i at ville det her sammen, det synes jeg er rigtig godt, siger Thomas Pedersen

Thomas Pedersen ser frem mod den kommende periode, hvor der er masser af kampe på programmet. En periode, hvor der også bliver plads til at arbejde med den mentale bearbejdning af kampene.

 

– Der er nogle mentale ting at arbejde med som spiller. En ting er, når man har spillet syv kampe og fået ét point. Så kan der sagtens være noget, der tricker en, hvis man ikke har gjort det så godt. Men det er man heldigvis kommet videre fra med den her pause.

 

– Det gode ved den her periode er, at det er lidt Europa Cup-agtigt, hvor man spiller 2-3 kampe om ugen. Det betyder, at der ikke er så lang tid til at tage et nederlag med sig. Man skal videre. Hvis man skulle tabe, eller man individuelt har spillet en dårlig kamp, så tager man det på dagen. Næste dag møder man ind til træning, og så skal man forberede sig til næste kamp. Hvis man havde tabt fire kampe i streg og først skulle spille igen om 10 dage, så kunne man godt gå og hænge lidt. Der er det altså på med arbejdshandskerne og videre i den periode, vi kommer ind i nu.

 

Thomas Pedersen har ind til videre lavet en aftale om at være cheftræner for resten af sæsonen.