• Team HCO Talentcenter
  • Team BH Tømrer
Ny cheftræner

HC Odenses nye cheftræner: “Arbejdshandskerne skal på”

Den seneste tid har der været en del forandringer og nye ting, truppen skulle vænne sig til. Den ene er tiltrædelsen af Thomas Pedersen, der nu er gået fra at være assistenttræner til cheftræner. Den nye cheftræner har allerede sit første mål på plads.

– Det er utroligt spændende at få den rolle. At det er på baggrund af en fyring af Martin, som jeg havde et godt samarbejde med, det er trist. Men jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at vi er i 1. division næste sæson, selvom det bliver svært. Det er mit klare mål.

Det var dog ikke lige et klokkeklart ja, der kom fra Thomas, da han blev spurgt, om han ville tage chef-jobbet på holdet.

– Jeg gik i tænkeboks. Jeg ville det rigtig gerne, men mit privatliv ift. mit fuldtidsarbejde ved siden af skal hænge sammen, før jeg føler, jeg kan give mig 100 % begge steder. Det var rigtig vigtigt for mig, at det går op i kabalen. Hvis jeg skal være cheftræner for et HC Odense-hold i 1. division, så skal de også kunne mærke, jeg er der 100 %.

– Da beslutningen blev taget, er det klart, det har givet en masse ro og en dejlig fornemmelse, fordi jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Det har næsten været en opstart igen, fordi corona har lukket det lidt ned igen, så nu glæder vi os rigtig meget alle sammen til at komme til at spille lidt.

Thomas Pedersen kender holdet rigtig godt qua hans tidligere rolle som assistenttræner. Faktisk har han været en del af HC Odense, siden projektet tog sin allerførste begyndelse. Holdets styrker står helt klart for ham.

– Holdet fungerer rigtig godt sammen på og udenfor banen. Det er i sig selv en styrke. De virker som et rigtig godt homogent hold. De er vigtigt for mig, og var det også dengang jeg var spiller. Det betyder også, at man vil give det ekstra for den der står ved siden af inde på banen. Der er en rigtig høj træningsmoral. Det er også vigtigt for at kunne udvikle sig og blive bedre. Gåpåmodet, træningsmoralen, og det sociale i at ville det her sammen, det synes jeg er rigtig godt, siger Thomas Pedersen

Thomas Pedersen ser frem mod den kommende periode, hvor der er masser af kampe på programmet. En periode, hvor der også bliver plads til at arbejde med den mentale bearbejdning af kampene.

– Der er nogle mentale ting at arbejde med som spiller. En ting er, når man har spillet syv kampe og fået ét point. Så kan der sagtens være noget, der tricker en, hvis man ikke har gjort det så godt. Men det er man heldigvis kommet videre fra med den her pause.

– Det gode ved den her periode er, at det er lidt Europa Cup-agtigt, hvor man spiller 2-3 kampe om ugen. Det betyder, at der ikke er så lang tid til at tage et nederlag med sig. Man skal videre. Hvis man skulle tabe, eller man individuelt har spillet en dårlig kamp, så tager man det på dagen. Næste dag møder man ind til træning, og så skal man forberede sig til næste kamp. Hvis man havde tabt fire kampe i streg og først skulle spille igen om 10 dage, så kunne man godt gå og hænge lidt. Der er det altså på med arbejdshandskerne og videre i den periode, vi kommer ind i nu.

Thomas Pedersen har ind til videre lavet en aftale om at være cheftræner for resten af sæsonen.

Ingen kampe i øjeblikket – grundet Corona

I får hermed en update på håndboldsituationen i HC Odense, selvom der hurtigt kan ske ændringer grundet Corona-virus.

1. divisionsholdet – de tre sidste kampe er aflyst og udskudt. Dvs. ingen kampe den 13. marts (udebane mod Ajax), den 21. marts mod Odder (hjemme) og den 28. marts mod TMS (ude). Dvs. VIP arrangementet i forbindelse med Odder kampen er aflyst.

3. divisionsholdet – resterende kampe er aflyst, og stillingen er den endelige for rækken. Det betyder at holdet slutter på en meget flot 1. plads. Tillykke til holdet og alle omkring, som har skabt det fine resultat. Hvorvidt holdet kan rykke op (direkte eller via kvalifikationsspil vides ikke).

1. divisionsholdet har trukket Ajax på hjemmebane i Santander Cup – 1/16 finale (pokalturneringen). Spilletidspunkt er i sagens natur ikke aftalt.

Horisont netværksmødet, som skulle være afholdt i morgen i samarbejde med Odense Glasværk – er udskudt.

Naturligvis følger vi udviklingen tæt og bakker selvfølgelig op om statsministeriets og DHF/ divisionsforeningens tiltag.

Vigtig sejr over Skovbakken

Lørdag eftermiddag tog HC Odense imod Skovbakken på hjemmebanen i Odense Idrætshal. Der var vigtige point på spil for hjemmeholdet i kampen for overlevelse i rækken – og det kunne ses på specielt Marcus Raakjær i HCO-målet, som diskede op med flere kæmperedninger i kampens begyndelse. De mange redninger fik hjemmeholdet i gang, og efter et kvarters spil satte HC Odense sig fuldstændig på spillet. Specielt forsvarsmæssigt fik hjemmeholdet dæmmet op for det hurtige Skovbakken-spil., og i den anden ende blev der kørt en effektiv kontrafase.

Efter pausen fortsatte hjemmeholdet det gode spil. Efter 10 minutter af 2. halvleg gik gæsterne frem i en offensiv forsvarsformation, som HCO havde svært ved at løse. Skovbakken scorede 5 hurtige mål i træk, og så var kampen åben igen. HC Odense rystede dog ikke på hånden, og rytmen blev hurtigt fundet igen. Herefter kunne HCO stille og roligt køre en uhyrevigtig 5-målssejr hjem og 2 point, der lunder i bundstriden.

HC Odense – Skovbakken 33-28 (15-9)

HC Odense:
Mikkel Søby 8, Lasse Rosendahl 6, Kristian Larsen 6, Christoffer 4, Morten Glasius 3, Lasse Laursen 3, Lukas Risum 1, Niklas Andreasen 1, Mark Madsen 1.

Skovbakken: Christian Meklenborg 10, Alex Jørgensen 4, Tobias Jørgensen 3, Mathias Nikolajsen 3, Anders Gade 2, Frederik Skov 2, Mikkel Pedersen 2, Emil Sidelmann 1, Sune Nørgaard 1.

HCO taber til Sydhavsøerne

Søndag eftermiddag ventede en stor opgave for HC Odense, da holdet skulle et smut til Maribo, hvor Team Sydhavsøerne ventede. TSØ har et stærkt mandskab og råder over rutinerede profiler tilsat en masse talent. Kampen startede lige mellem de to mandskaber, der pressede hinanden godt i de første 20. Herefter satte hjemmeholdet sig på kampen, og kunne gå til pause foran med 16-12.

Efter pausen kom HC Odense bedre med og fik efter 45 minutters spil kontakt med hjemmeholdet igen. Det varede dog kort, da HCO misbrugte flere oplagte chancer, og TSØ udnyttede deres chancer. Til slut satsede HC Odense – dog uden held og dygtighed – og derfor kunne TSØ sikre sig en storsejr.

Sydhavsøerne – HC Odense 31-24 (16-12)

Sydhavsøerne:
Andreas Stryger 7,  Kristian Vukman 6, Mikkel Andersen 6, Bastian Stræde 3, Jonas Corneliussen 2, Nicklas Petersen 2, Lauritz Leger 2, Frederik Sørensen 2, Jonas Løkken 1

HC Odense:
Mikkel Søby 5, Morten Glasius 3, Christoffer Werenberg 3, Lasse Rosendahl 2, Kristian Larsen 2, Eigil Feddersen 2, Lasse Laursen 2, Lukas Risum 1, Niklas Andreasen 1, Mathias Pilgaard 1, Mike Bach 1, Morten Nielsen 1.

HCO kæmpede forgæves

Søndag eftermiddag var et af rækkens tophold, Skive, på besøg i Odense Idrætshal. En stor opgave for HC Odense da Skive har et af rækkens bredeste mandskaber og råder over flere profiler.

HC Odense fik en forfærdelig start på kampen, hvor angrebsspillet var sløvt og præget af mange fejl. Disse fejl straffede Skive prompte, og efter 10 minutters spil var gæsterne foran 1-8. Det var ikke lige den start, som HC Odense havde håbet på. Efter flere time-outs begyndte HCO så småt og vågne op og fik mere fart i angrebsspillet og kynisme i forsvarsspillet. Der blev hentet en smule ind, men Skive kunne dog gå til pause foran med 10-15.

Efter pausen fortsatte HC Odense de fine takter, og Skives forspring blev henover 2. halvleg spist. I slutminutterne var Skives føring nede på 1 mål, og idrætshallen kogte. Desværre kom HC Odense aldrig helt op, og Skive var kompromisløse, da det hele skulle afgøres.

HC Odense – Skive 24-26 (10-15)

HC Odense:
Lasse Rosendahl 6, Kristian Larsen 4, Eigil Feddersen 3, Mikkel Søby 3, Mathias Pilgaard 2, Morten Glasius 2, Lukas Risum 2, Niklas Andreasen 1.

Skive:
Malte Justesen 9, Emil Hansen 4, Daniel Guldsmed 3, Tobias Rasmussen 3, Thomas Damgaard 2, Rasmus Kier 2, Lasse Hansen 1, Tobias Pedersen 1, Nickolei Jensen 1.

HC Odense taber rivalopgøret

Der var lagt op til et vaskeægte rivalopgør, da Fyns 2 hold i 1. division krydsede klinger i Otteruphallen, hvor lige godt 600 tilskuere havde fundet vej til Otterup.

HC Odense startede kampen stærkt – med kontant forsvarsspil og et angrebsspil med højt tempo – og satte sig i førerposition. Otterup HK kom bedre med, og de to hold fulgtes herefter pænt ad. Efter 20 minutters spil kom HCO-profilen Andreas Madsen til skade med knæet, og måtte herefter bæres fra banen. Otterup udnyttede de nye HCO-konstellationer og kunne gå til pause foran 12-10.

Efter pausen udbyggede Otterup føringen, mens et godt kæmpende HCO-mandskab måtte sande, at kræfterne ikke var til sejr i en rivalopgøret. HC Odense tabte rivalopgøret med 29-23.

Otterup -HC Odense 29-23 (12-10)